Lär dig känna Equmeniakyrkan

28 03 2023

I en ledare i tidningen Dagen skriver Frida Park om Equmeniakyrkan. Hon reagerar emot att det är en gemenskap av församlingar och en gemenskap av människor som bekänner Jesus Kristus som Frälsare och Herre och det inom detta finns en pluralism som kan kännas främmande för en del kristna.

På många sätt är det en illasinnad text där hennes kritik utgår från tre exempel. Ett uttalande är från någon som inte är medlem i någon av Equmeniakyrkans församlingar. En annan kommentar är en grav misstolkning av en text som nämner apokalypsen. Parks text framstår som ett illa dolt önsketänkande om Equmeniakyrkans splittring.

Ett vanligt misstag bland dem som inte känner till Equmeniakyrkan är att de likställer Equmeniakyrkan med region Stockholm. I sin text gör Park i allt väsentligt detta misstag. Medan region Stockholm samlar 14 procent av Equmeniakyrkans medlemmar finns majoriteten av medlemmarna i regionerna Väst och Öst (Västergötland, Småland och Östergötland).

För att bredda Parks kunskap om Equmeniakyrkan välkomnar jag henne på studiebesök till min församling Equmeniakyrkan Växjö. Låt oss alla be för att Equmeniakyrkans församlingar ska vara en plats där människor möter Jesus.

Annons

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: