Annie Lööf i Vårgårda möte

15 08 2014

Pastorerna Britta Hermansson och Robert Eriksson frågar ut partiledarna på Vårgårda möte. I fredagskväll var det dags för Centerpartiledaren och näringsministern Annie Lööf (se hela utfrågningen här). Partiledarutfrågningarna arrangeras av Equmeniakyrkan (f d Missionskyrkan) och samfundets församlingar i Vårgårda kommun.

När Lööf gick in på scenen såg hon sig nyfiket omkring. När utfrågningen väl började fick hon prata om det som hon hoppas ska vara Centerpartiets profilfrågor: landsbygden, matproduktion, hållbar utveckling och entreprenörskap. Även när frågorna rörde utbildning relaterades de till landsbygdsutveckling. Och när Eriksson i sin del av utfrågningarna råkade beskriva folk på landsbygden lite svepande kom Lööf till försvar: ”Dra inte landbygden över en kam”.

Lööf tog också tillfället att vara personlig. Eriksson beskrev hennes tidigare kyrkliga engagemang i Värnamo och Lööf fyllde i det han glömde bort. Centerpartiledaren bekräftade återigen sin tro på Gud och vad det betyder för henne. Gud verkade framförallt vara en tröstens Gud för Lööf då hon ofta återkom att Han finns med i sorgen. Men, poängterade Lööf, tron måste underhållas för att finnas och menade sig ha hittat sin balans. Hon berömde även kyrkors samhällsengagemang som en del av ett levande civilsamhälle: ”samhället är större än staten”. Speciellt nämnde Lööf kyrkornas insats i samband med skogsbranden i Västmanland och klockringningen mot nazismen i Jönköping. Men Lööf besökte sällan någon kyrka. Det föranledde Eriksson att fråga vad hon trodde att kyrkorna kan göra för att finnas till för människor i karriären. Något svar fick han väl inte, men den frågan kanske pastorerna i Equmeniakyrkan skulle ställa till varandra istället. Eller så borde han ställt samma fråga som Hermansson i Jesus efterföljd gjorde i slutet av mötet: ”Vad vill du att jag ska göra för dig?”

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: