Detta upprör mig.

3 09 2009

Vad är det för fel på att själv få välja sin tro? Läs.

Annonser

Åtgärder

Information

One response

5 09 2009
Göran Thalén

När jag läste artikeln kunde jag inte låta bli att känna stor respekt och beundran för dessa kvinnor. Texten beskriver deras rakryggade och visa bemötande av åklagarens utfall och jag förstår att det finns en stark övertygelse och tro på en allsmäktig Gud.
Det finns förmodligen många liknande fall men detta tog tag i mig. Min nästa spontana tanke är ”hur kan man på bästa sätt hjälpa dessa personer i denna situation?”.
Detta är förmodligen bara en symptom på en allmän inställning i frågan utfrån iranskt perspektiv. Varför inte skicka en fråga till irans ambassadör om det är religionsfrihet eller inte i Iran och uppmärksamma honom på situationen. kanske en mailstorm får myndigheterna att inse att västvärlden har uppmärksammat ärendet.
Frågan kan också ställas hur detta rimmar med det han uttrycker på ambassadens hemsida under rubriken I Guds namn om ”Irans rika och rena kultur som är full av ädelhet, artighet, vänlighet, värdighet, godhet, mänsklighet, mod och generositet”. Ambassadör Rasoul Eslami´s mailadress är ambassador@iran.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: