Alliansen tappar, de rödgröna står still

26 06 2009

Under fredagen presenterades två opionsundersökningar, Synovate i Dagens Nyheter och Novus Opinion i TV4. Enligt båda mätningarna tappar framförallt moderaterna stöd i opinionen. Studeras opinionsförändringarna noteras att avståndet mellan de politiska blocken ökar till de rödgrönas favör. Men enligt båda mätningarna beror detta inte på att stödet för det rödgröna blocket ökar, utan för att alliansen tappar stöd. I Synovates mätningar tappar alliansen 1,4 procentenheter jämfört med föregående mätning och i Novus opinions undersökning tappar alliansen 3,6 procentenheter. Enligt båda opinionsinstituten ökar stödet för piratpartiet. Det skulle vara intressant att få information om väljarströmmarna mellan de båda blocken och piratpartiet.

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

27 06 2009
Maria

Jag och många jag känner har gått från att rösta för alliansen till att rösta på PiratPartiet. Det är så vindarna blåser nu när staten har blivit gemene mans fiende.
Tragiskt!

27 06 2009
Lars

”Tragiskt!”

Sannerligen. Särskilt som den problemformulering som du för fram som orsak till ditt partival inte har någon som helst förankring i verkligheten (”staten har blivit gemene mans fiende”). Jag sätter dock mitt hopp till att det svenska folket avvisar den piratpartistiska skrämselpropagandan. Att skrälla i ett EU-val är en sak och att bli inröstad i riksdagen en helt annan. Rätt få av de som röstade på PP i EU-valet uppgav i VALU att de skulle rösta på partiet i riksdagsvalet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: